Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Исти дан расвијетљено кривично дјело „Кривотворење новца“

| Добој | Четвртак, 25. август 2022.

 

            Полицијски службеници Полицијске станице Брод, 24.08.2022. године, лишили су слободе лице иницијала Д.С. са подручја града Дервенте и лице иницијала С.Г. из Српца, због основа сумње да су извршила кривично дјело „Кривотворење новца“.

            Полицијској станици Брод, 24.08.2022. године, пријављено је да је оштећено лице из Брода непознатој женској особи у једном трговинском објекту у Броду замијенило 300 еура за конвертибилне марке за које је након краћег времена утврдило да се ради о фалсификованим новчаницама. Одмах по пријави су поступили полицијски службеници Полицијске станице Брод који су утврдили  да се у везу са наведеним може довести лице иницијала Д.С. из Дервенте и лице иницијала С.Г. из Србца.

Полицијски службеници Полицијске станице Брод и Полицијске станице Дервента су истог дана на основу наредбе Суда БиХ на подручју  града Дервенте  извршили претрес наведених лица, као и возила који су исти користили, приликом чега су пронађене и одузете новчанице у конвертибилним маркама и еурима и мобилни телефон марке „iPhone”.

Након документовања и комплетирања предмета Тужлаштву БиХ ће против наведених лица бити достављен Извјештај о извршеном кривичном дјелу.