Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Повећајмо безбједност најмлађих учесника и „Заштитимо дјецу у саобраћају“

| Фоча | Четвртак, 25. август 2022.

 

           Полицијска управа Фоча ће у временском периоду од 24. августа до 23. септембра 2022. године реализовати републичку акцију „Заштитимо дјецу у саобраћају“ а коју организује Министарство унутрашњих послова Републике Српске.

Обзиром да ће се у наредном периоду повећати присуство дјеце у саобраћају, а нарочито у зонама школа, полицијски службеници  ће предузети све  активности како би се омогућило безбједно учешће школске дјеце у саобраћају. У наредном периоду биће реализовано низ активности као што је појачана контрола саобраћаја а нарочито у близини школских установа и путних праваца којима се креће већи број дјеце, евидентирање прекршаја непрописног паркирања у зонама школа, поштовање односа пјешак-возач, као и свих осталих прекршаја.

Полицијски службеници ће најмлађим школарцима  одржати предавња у основним школама у циљу промовисања  правила безбједног учествовања у саобраћају.

Полицијска управа Фоча апелује на све учеснике у  саобраћају да поштују саобраћајна правила, нарочито у зонама школа и на тај начин заштите дјецу у саобраћају.