Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Између ловачког удружења „Леотар“ и ПУ Требиње је добра сарадња

| Требиње | Петак, 26. август 2022.

 

     У Полицијској управи Требиње данас је одржан састанак између ловачког удружења „Леотар“ и руководства Полицијске управе Требиње на коме је заједничка сарадња оцјењена као јако добра са жељом да се подигне на виши ниво.

Начелник Полицијске управе Требиње, Синиша Лакета је изразио задовољство по питању сарадње са ловачким удружењем „Леотар“. Истакао је да се прије свега треба радити на едукацији ловаца како би се постигао већи успјех у спречавању лова ван ловне сезоне. Такође, је рекао како ће сва лица за која се утврди да су починила криволов бити санкционисана у складу са законским прописима

Предсједник ловачког удружења „Леотар“, Томислав Ћурић, је рекао да удружење броји око 450 чланова који поштују ловну сезону и правила понашања на ловишту, међутим, увијек има одређени број ловаца који сматрају да ограничења за њих не важе. У борби са таквим ловцима посебно долази до изражаја добра сарадња са Полицијском управом Требиње. Ћурић истиче да се ловиштима мора домаћински газдовати, да се ловна сезона мора поштовати.