Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Полицијска управа Бијељина реализује кампању „Заштитимо дјецу у саобраћају“ и врши појачану контролу саобраћаја

| Бијељина | Уторак, 30. август 2022.

 

Полицијска управа Бијељина током септембра 2022. године реализује републичку  акцију „Заштитимо дјецу у саобраћају“, коју организује Министарство унутрашњих послова Републике Српске, поводом почетка нове школске године, а са циљем заштите дјеце школског узраста у саобраћају.

 Тим поводом, полицијски службеници ће у наредном периоду вршити обилазак свих школа у циљу планирања појачаних контрола учесника у саобраћају у близини школских установа и евидентирања уочених прекршаја непрописног паркирања у зонама школа, пјешачким зонама, аутобуским стајалиштима и зонама пјешачких прелаза, те прекршаја однос возач – пјешак“.

 Такође, на подручју Полицијске управе Бијељина од 01.09. до 30.09.2022. године вршиће се појачана контрола брзине кретања путем радарског система, а све са циљем превенције и смањења учешћа неприлагођене и непрописне брзине у саобраћајним незгодама.

 Поред наведеног, током септембра је планирана реализација регионалне акције са акцентом на контролу техничке исправности аутобуса којима се врши организовани превоз дјеце, као и контролу возача под дејством алкохола.

 Полицијска управа Бијељина, апелује на возаче да поштују саобраћајне прописе и правила, посебно када је у питању ограничење брзине кретања, јер одговорним понашањем доприносимо безбједности свих учесника у саобраћају.