Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Mинистар Лукач у Српцу

| Србац | Сриједа, 21. септембар 2022.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач данас је у Српцу посјетио Полицијску станицу Србац, састао се са начелником општине Млађаном Драгосављевићем, те обишао локацију намијењену за изградњу објекта полицијске станице.

Након састанка са начелником Драгосављевићем министар Лукач је рекао да ће изградњом објекта полицијске станице бити побољшани услови рада полицијских службеника. Он је нагласио да ће парцелу за изградњу додијелити општина, да ће објекат бити величине 500 квадратних метара, те да би изградња требало да почне наредне године.

Министар Лукач је напоменуо да на подручју Српца функционише видео-надзор, односно, да су на седам локација постављене 24 камере, те је констатовао да је потребно да овај систем буде унапређен како би се безбједност грађана подигла на још виши ниво. Говорећи о стању безбједности, министар Лукач је истакао да на подручју општине Србац нема почињених тежих кривичних дјела, разбојништава нити крађе возила.

Начелник Драгосављевић је рекао да ће бити измијењен Регулациони план општине како би парцела била додијељена за изградњу полицијске станице, те да ће Општинаиспунити и друге условекоји су у њеној надлежности.

Састанку је присуствовала и министарка финансија Републике Српске Зора Видовић која је нагласила да ће за изградњу нове модерне полицијске станице бити обезбјеђена буџетска средства.