Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Министар Лукач у радној посјети Приједору

| Приједор | Четвртак, 22. септембар 2022.

 

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач данас се у Приједору састао са руководством Полицијске управе Приједор и Градске управе са којима је разговарао о безбједносној ситуацији на подручју Града Приједор и о међусобној сарадњи која је оцјењена као добра.

Министар Лукач је рекао  да би до краја године на подручју Приједора требало да буде инсталирано око 65 камера у оквиру пројекта успостављања видео-надзора у локалним заједницама. Он је навео да је видео-надзор до сада успостављен или је у завршној фази у 53 локалне заједнице, а да је у плану да у Приједору буде стотину камера у овој, првој фази.

Министар Лукач је истакао да је у радној посјети Полицијској управи Приједор констатовао да је стање безбједности на задовољавајућем нивоу, али да је било неколико кривичних дјела која су оптерећивала ову локалну заједницу, као што су чедоморство и убиство начелника криминалистичке полиције Раденка Башића.То смо расвијетлили и даље радимо по томе да у потпуности расвијетлимо улогу било кога ко је имао било шта са тим гнусним и бруталним убиством, тако да се одређене ствари и даље воде што се тиче саме истраге, рекао је он.

Градоначелник Приједора Слободан Јавор похвалио је одличну сарадњу и добру комуникацију са Полицијском управом Приједор и начелником Сретојом Вујановићем.

Он је подсјетио да је 2019. године закључен и потписан споразум са МУП-ом о видео-надзору.Расписали смо три тендера који су завршени, а односе се на набавку техничке опреме, на инсталације и припремне радове. Град Приједор је само у овој години издвојио 125.000 КМ, а Влада Републике Српске 100.000 КМ, нагласио је градоначелник Јавор.