Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Полицијска управа Бијељина одржала конференцију о резултатима рада

| Бијељина | Четвртак, 22. септембар 2022.

 

У просторијама Полицијске управе Бијељина одржана је данас редовна конференција за новинаре о резултатима рада у августу 2022. године за подручју које оперативно покрива Полицијска управа Бијељина.

На конференцији је речено  да је у мјесецу августу  надлежним тужилаштвима поднесено 56 извјештаја против 64 лица, због основа сумње да су починили 70 кривичних дјела. Од укупног броја пријављених лица 59 је мушког пола и пет женског. Евидентирано је и девет повратника у извршењу кривичних дјела, као и шест малољетника.

Коефицијент укупне расвјетљености кривичних дјела износи oкo 89%, док је коефицијент расвјетљености по непознатом извршиоцу преко 77%.

У августу је евидентирано 29 кривичних дјела против имовине, није евидентирано ни једно кривично дјело Разбојништва, док је број Тешких крађа за 9% мањи у односу на упоредни период. У мјесецу иза нас евидентирана су четири кривична дјела привредног криминалитета, а ради се о два кривична дјела преваре у осигурању и о једном кривичном дјелу проневјере и недозвољене трговине.

Током августа евидентирано је 55 нарушавања јавног реда и мира, а 69 лица су починиоци ових прекршаја од којих су два малољетна лица.

У области саобраћаја забиљежено је смањење  броја саобраћајних незгода. Евидентирано је укупно 106 незгода у којима није било смртно страдалих лица, шест лица са тежим повредама, док је 26 задобило лакше тјелесне повреде.

Због почињених прекршаја искључена су 202 возача из саобраћаја, од чега 170 због управљања возилом под дејством алкохола, 16 због вожње прије стицања права на управљање возилом, осам због одбијања подвргавања провјери на присуство опојних дрога.

На конференцији је речено да ће на подручју ПУ Бијељина и у наредном периоду наставити са акцијама појачане контроле саобраћаја са посебним акцентима на брзину и алкохол.