Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

У августу није било смртно страдалих лица у саобраћајним незгодама

| Зворник | Четвртак, 22. септембар 2022.

 

 У просторијама Полицијске управе Зворник одржана је данас редовна конференција о резултатима рада у августу ове године.

Начелник Управе Александар Васиљевић је истакао да коефицијент укупне расвијетљености кривичних дјела износи 81,8 %, и коефицијент расвијетљености по непознатом извршиоцу 61,29 %. С обзиром да је број нарушавања јавног реда и мира за 8 % мањи, и да ни једно лице није смртно страдало у саобраћајним незгодама, стање безбједности на подручју ПУ Зворник је оцијењено као задовољавајуће и стабилно.

Начелник Сектора криминалистичке полиције Младен Савић је истакао да у августу 2022. године није било евидентираних тежих кривичних дјела, као и да су коефицијенти откривености кривичних дјела високи. У области злоупотребе опојних дрога је откривено једно кривично дјело и 15 прекршаја. Откривено је пет кривичних дјела из области привредног криминалитета, док у области безбједности саобраћаја није било евидентираних кривичних дјела.

Начелник Сектора полиције, Дражан Еркић јеистакао да је у мјесецу августу јавни ред и мир нарушен у 50 случајева. Том приликом је евидентирано 65 прекршаја у области јавног реда и мира, а што је за 8 % прекршаја мање него у истом периоду прошле године. Такође је изјавио да су евидентиране 52 саобраћајне незгоде. У току августа, на подручју ПУ Зворник је пронађено и евидентирано 45 илеганих миграната, који нису били жртве кривичних дјела и прекршаја, као ни починиоци истих.