Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Полицијски службеници ПУ Источно Сарајевоу у оквиру кампање „Заштитимо дјецу у саобраћају“ обиљежили Свјетски дана без аутомобила

| Источно Сарајево | Четвртак, 22. септембар 2022.

 

      Полицијски службеници Полицијске управе Источно Сарајево у склопу активности које спроводе током кампање Министарства унутрашњих послова Републике Српске под назовом „Заштитимо дјецу у саобраћају“, данас су у Палама обиљежили 22. септембар - Међународни дан без аутомобила.

       У обиљежавању Свјетског дана без аутомобила учествовала су дјеца школског и предшколског узраста која су кроз разне активности - рецитовање, цртање саобраћајних знакова кредама на путу дали свој допринос данашњем дану.

            Циљ ове превентивне активности  је првенствено заштита учесника у саобраћају, посебно дјеце, као и подизање свијести и одговорности возача, као и кориштење алтернативних врста превоза бар један да  у години.

            У организацији манифестације учествовали су Јавна установа Основна школа „Пале“ и „Србија“ у Палама, Дјечији центар “Бубамара“, као и ОШ „Мокро“ из Мокрог и ПО „Подграб“.

Полицијски службеници на крају активности обрадовали су малишне скромним поклонима.

Саобраћај је током активности био обустављен у времену од 11,55 до 12,55 часова и  преусмјераван алтернативним путним правцем.