Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Министар Лукач у посјети Козарској Дубици

| Приједор | Петак, 23. септембар 2022.

 

 Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач данас је у Козарској Дубици, током радних састанака са руководством Полицијске станице Козарска Дубица и начелником општине Раденком Рељићем, констатовао да је стање безбједности у тој општини на задовољавајућем нивоу.

Министар Лукач је најавио да ће се наредне године приступити реконструкцији објекта Полицијске станице Козарска Дубица, нагласивши да је тај објекат и даље у власништву општине, која ће власништво над објектом пренијети на Министарство унутрашњих послова. Он јерекао да ће средства за реконструкцију Полицијске станице бити планирана у буџету за наредну годину.

Тренутно је овдје у функцији мањи број камера, а начелник је већ за ову годину издвојио одређена средства. Јавна набавка ће бити спроведена у складу са спецификацијама инжењера МУП-а, те ћемо већ у овој години знатно поправити системвидео-надзор на територији Дубице, рекао је министарЛукач.

Начелник општине Рељић рекао је да су на данашњем састанку размијењене информације о безбједносној ситуацији на нивоу локалне заједнице и Полицијске управе Приједор. Он је потврдио да ће одлукама Скупштине општине у најкраћем року бити ријешено питање власништва над објектом Полицијске станице у Козарској Дубици.