Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Министар Лукач приуствовао промоцији „Вихора“

| Бања Лука | Сриједа, 28. септембар 2022.

 

  Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач присуствовао је данас представљању лаког тактичног возила „Вихор“ у Техничком ремонту Братунац у Братунцу.

Министар Лукач је, честитајући руководству и запосленима Техничког ремонта, изразио задовољство што је за кратко вријеме, свега шест мјесеци, успјешно реализован овај задатак.

Идеја Министарства реализована је у Техничком ремонту успјешно, па је настало ово возило изузетних особина. Ово је након „Деспотадруго борбено возило произведено у братуначком Техничком ремонту и биће сигурно понос и МУП-а Српске и Техничког ремонта, као и свих који одлуче да га купе, рекаоје министар Лукач, додавши да му је част

што је дио ове породице која је изнијела овако успјешне пројекте.

Власник Техничког ремонта Братунац Славен Ристић рекао је да све урађено ради боље безбједности Републике Српске и опремања њених полицијских снага. О  је нагласио да је возило настало у сарадњи са Министарством унутрашњих послова чија је то била идеја.

Вихор је произведен комбинацијом класичних и модерних материјала са високим нивоом заштите посаде и виталних дијелова возила. Возило се може користити као командно, извиђачко, возило за хитне интервенције и контролу, за превоз мањих јединица или роба посебне намјене, а може имати и низ других тактичких и логистичких употреба. Вихор је намјењен специјалним и јединицама посебне намјене.