Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

У извјештајном периоду евидентирана смањења у свим областима рада

| Фоча | Четвртак, 29. септембар 2022.

           

У просторијама Полицијске управе Фоча данас 29.09.2022. године одржана је конференција за медије поводом презентовања резултата рада за мјесец август са упоредним показатељима из 2021. године  на којој су присуствовали начелник Полицијске управе Костовић Велимир, начелник Одјељења криминалистичке полиције Душко Томовић и начелник Одјељења полиције Воислав Крунић.

Начелник Полицијске управе је констатовао да на подручју Полицијске управе Фоча стање задовољавајуће, те да су у извјештајном периоду евидентирана смањења у свим областима рада.

У  мјесецу августу  евидентирано је 15 кривична дјела што је за 16,7% мање у односу на упоредни период, Од укупног броја кривичних дјела по познатом починиоцу пријавњено је 12 кривичних дјела, док су по непознатом починиоцу пријављена три  кривична дјела. Надлежним тужилаштвима поднесено је 15 извјештаја против 12 лица.Када је у питању структура кривичних дјела, евидентирано је 12 кривичних дјела општег криминалитета,  по једно једно кривично дјело из области безбједности саобраћаја, из области злоупотребе опојних дрога и привредног  криминалитета. Из области општег криминалитета  евидентирано је 12 кривичних дјела, од чега је највећи број осталих кривичних дијела општег криминалитета. Коефицијент укупне расвијетљености кривичних дјела износи 80%. Није било евидентираних кривичних дјела са најтежим последицама. Начелник Одјељења криминалистичке полиције је истакао оперативну  акцију кодног назива „Војник“ којом приликом је одузето 27 кг марихуане.

Укупно је евидентирано 12 случајева нарушавања јавног реда и мира што је за 70,7% мање у односу на прошлу годину, као и укупан број прекршаја јавног реда и мира којих је било 15 што је за 65,9% мање у односу на 2021. годину. Није било нарушавања јавног реда и мира са пет или више лица. У области безбједности саобраћаја  евидентиране су 33 саобраћајне незгоде што је за 34% мање у односу на прошлу годину. Од укупног броја  26 су са материјалном штетом, док је евидентирано  седам незгода са повријеђеним лицима од тога једна са погинулим лицима, двије са тешко повријеђеним лицима и четири са лакше повријеђеним лицима. Током  реализације акције „Заштитимо дјецу у саобраћају“ предузето је низ превентивних и репресивних активности, те је одржано предавање за 569 ђака у основним школама, када је у питању репресивни дио акције евидентиран је 91 прекршај од којих су најчешћи непропуштање пјешака, неправилно паркирање и неприлагођена брзина.

Начелник Одјељења полиције упутио је апел власницима возила да региструју моторна возила, којом приликом се провјерава техничка исправност истих како не би чинили ризичну групу учесника у саобраћају.