Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

Управљао возилом под дејством опојних дрога

| Приједор | Понедељак, 07. новембар 2022.

 

Полицијски службеници Полицијске станице Нови Град Полицијске управе Приједор, 05.11.2022. године извршили су заустављање и контролу возила марке „Volkswagen“ којим је управљао  О.Х. из Босанске Крупе, ком приликом је утврђено да исти управља возилом под дејством опојних дрога.

Провјером кроз Регистар новчаних казни утврђено је да је О.Х. вишеструки повратник у чињењу тежих прекршаја из области безбједности саобраћаја и да по основу неплаћених новчаних казни дугује више од 5.900,00 КМ.

Због почињеног прекршаја из члана 173. ЗООБС-а, возач О.Х. искључен из саобраћаја, лишен слободе, те споведен у службене просторије Полицијске станице Нови Град.

Током криминалистичке обраде О.Х је полицијским службеницима добровољно предао један замотуљак у коме се налазила зелена биљна материја којим својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану, укупне бруто масе 1,08 грама.

Возило је привремено одузето а против О.Х надлежном суду биће достављен захтјев за покретање прекршајног поступка због почињених прекршаја из члана 173. ЗООБС-а  и члана 4. Закона о производњи и промету опојних дрога.