Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

Лишено слободе лице из Тузле које је на подручју општине Петрово омогућило другим лицима да конзумирају опојну дрогу

| Добој | Понедељак, 14. новембар 2022.

 

Полицијски службеници Полицијске станице Петрово, 13.11.2022. године, лишили су слободе лице иницијала А.М.  из Тузле, због основа сумње да је извршило кривично дјело „Омогућавање уживања опојних дрога“ и „Неовлаштена производња и промет опојних дрога“.

Полицијски службеници Полицијске станице Петрово, 13.11.2022. године, око 17,30 часова, у мјесту Сочковац, подручје општине Петрово, извршили су контролу путничког аутомобила марке „Opel” којим је управљало лце иницијала А.М. из Тузле,  код кога су том приликом пронашли и одузели двије флашице у којима се налазила зелена биљна материја која својим изгледом асоцира на опојну дрогу „Марихуана“ укупне тежине од 4,6 грама, двије металне дробилице, двије врећице са траговима зелено-смеђе боје који својим изгледом асоцирају на опојну дрогу „Марихуана“ укупне масе од 1,5 грама. Лице иницијала А.М. је одбило да се подвргне тестирању на присуство опојних дрога у организму и истом је издат прекршајни налог за почињени прекршај из члана 220. Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ.

Истог дана на основу наредбе Основног суда Добој извршен је претрес наведеног путничког аутомобила, приликом чега је пронађена и одузета  ручно прављена цигарета тзв. „Џоинт“ са садржајем зелене биљне материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу „Марихуана“ укупне масе од 1,6 грама и остатак „Џоинта“ укупне тежине од 0,4 грама.

У наведеном возилу су се налазила и лица иницијала М.М. и Д.С., оба из Тузле, приликом чега је утврђено да им је лице иницијала А.М. омогућавало да конзумирају опојну дрогу.