Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

Лишен слободе за кривично дјело Угрожавање сигурности

| Мркоњић Град | Четвртак, 24. новембар 2022.

 

  

Полицијски службеници Полицијске станице Шипово, 23.11.2022. године,  лишили су слободе лице иницијала В.Г. из Шипова због постојања основа сумње да је починило кривичо дјело Угрожавање сигурности.

Наиме, 23.11.2022. године, око 14,00 часова, полицијски службеник Полицијске станице Шипово приликом враћања са посла кретао се тротаром у улици Прве шиповачке бригаде, општина Шипово, и том приликом примјетио путнички аутомобил марке „Astra“ којим је управљао В.Г. како се креће истом улицом из супротног правца. У моменту када је осумњичени В.Г. примјетио полицијског службеника на тротоару прешао је возилом у супротну траку и упутио се у правцу полицијског службеника, те пришавши у непосредну близину истог, поново нагло скренуо и наставио даље да се креће истом улицом. Осумњичени В.Г. је лишен слободе те је над истим извршено тестирање на присуство опојних дрога приликом чега је утврђено присуство опојних дрога у организму.

О свим околностима и прикупљеним чињеницама обавијештен је дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бања Лука који је наложио да се над осумњиченим лицем изврши криминалистичка обрада, а да се по комплетирању предмета у редовној процедури достави извјештај за кривично дјело „Угрожавање сигурности“.