Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Одржана едукативна предавања на тему ,,Стоп вршњачком насиљу“

| Градишка | Четвртак, 24. новембар 2022.

 

 

            У циљу спречавања малољетничке деликвенције и вршњачког насиља, а у склопу превентивне кампање под називом ,,Стоп вршњачком насиљу“ коју организује Министарство унутрашњих послова Републике Српске, полицијски службеници Полицијске управе Градишка, су данас у Културном центру у Градишци одржали едукативна предавања за ученике основних школа ,,Васа Чубриловић“ и ,,Козарска дјеца“ из Градишке.

Циљ предавања јесте, да се ученици, информишу о спречавању вршења свих облика малољетничке деликвенције и вршњачког насиља, као и које су санкције предвиђене за малољетне извршиоце у случају почињеног прекршаја и кривичног дјела.

            Такође, предавање је одржано са циљем да се ученицима укаже на опасности са којима се могу сусрести уколико неправилно употребљавају друштвене мреже, али и едукације младих на који начин да користе ‘’Facebook“  и ‘’Instagram'' и како да заштите свој профил како не би дошло до одређених негативности и злоупотреба од стране других лица.

Полицијски службеници Полицијске управе Градишка ће и у наредном периду  наставити са едукативним предавањима на наведену тему.