Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Санкционисано 67 возача због непосједовања зимске опреме

| Градишка | Петак, 25. новембар 2022.

 

 

Полицијска управа Градишка, 24.11.2022. године, реализовала је  регионалну акцијупојачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на контролу посједовања зимске опреме за моторна возила.

Током наведене акције, полицијски службеници Полицијске управе Градишка, укупно су контролисали 97 возила, којом приликом је санкционисано 79 возача.

Од укупног броја санкционисаних возача, 67 возача je санкционисанo због непосједовања зимске опреме, а 12 возачaје санкционисанo по осталим основама.

Полицијска управа Градишка, подсјећа све возаче моторних возила, да је ступањем на снагу новог ,,Правилника о саобраћају у зимским условима“ прописано, да учесници у саобраћају,  у периоду од  01. новембра текуће године до 01. априла наредне године, без обзира на временске услове, на својим моторним возилима морају имати одговарајућу зимску опрему и морају је користити у зимским условима.

Полицијска управа Градишка ће и у наредном периоду наставити са контролом учесника у саобраћају са акцентом на контролу посједовања зимске опреме за моторна возила, те апелујемо на све возаче да поштују законске обавезе у погледу посједовања и коришћења зимске опреме, и да у саобраћају учествују са технички исправним возилима, како би заштитили себе, али и друге учеснике у саобраћају.