Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

Два лица лишена слободе због кривичног дјела уцјена

| Лакташи | Сриједа, 30. новембар 2022.

             

Полицијски службеници Полицијске станице Лакташи, 29.11.2022. године, извршили су криминалистичку обраду над два лица иницијала Д.Р. и Р.З. оба из Лакташа због постојања основа сумње да су починила кривично дјело „Уцјена“.

Лице Д.Р. се сумњичи да је кривично дјело починило у претходном временском периоду на начин да је у одређеном временском периоду до дана 23.11.2022. године, путем порука уцјењивало оштећено лице са којом је било у емотивној вези, да ће јавно објавити њене компромитујуће фотографије и видео снимке, ако не обнове емотивну везу.

Лице Р.З. се сумњичи да је кривично дјело починило у претходном временском периоду на начин да је у одређеном временском периоду до дана 29.11.2022. године, такође путем порука уцјењивало оштећено лице са којом је било у емотивној вези, да ће јавно објавити њене компромитујуће фотографије и видео снимке, ако не обнове емотивну везу.

О свему наведеном је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука, који је наложио полицијским службеницима да се након комплетирања и документовања предмета Окружном јавном тужилаштву Бањалука доставе извјештаји о почињеним кривичним дјелима против наведених лица.