Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Почиње друго полугодиште – возачи опрезно!

| Бања Лука | Понедељак, 23. јануар 2023.

 

Министарство унутрашњих послова Републике Српске апелује на возаче моторних возила да повећају опрезност у близини школа и вртића, с обзиром да од данас почиње друго полугодиште и да ће на путевима бити повећано присуство дјеце.

Као и претходних година, овим поводом, полицијски службеници ћебити присутни у близини школа, те превентивним дјеловањем спријечити угрожавање дјеце у саобраћају. Такође, полицијски службеници ће по потреби регулисати саобраћај, санкционисати учиниоце прекршаја и организовати уклањање непрописно паркираних возила.

Посебно скрећемо пажњу возачима на повећање опреза током вожње за вријеме лоших временских услова и смањене видљивости, те да брзину кретања возила прилагоде условима на путу.

Уједно, савјетујемо родитеље да дјецу, нарочито нижих разреда, упознају са саобраћајним правилима, да их упозоре да не претрчавају коловоз, да ходају пажљиво у колони један иза другог поготово на мјестима гдје нема тротоара, да користе обиљежене пјешачке прелазе, а уколико их нема да користе најкраћи пут, те да га прелазе само када у близини нема моторних возила.

Подсјећамо да је дужност свих учесника у саобраћају да поштују законске прописе, како би своју безбједност и безбједност других учесника у саобраћају подигли на виши ниво.