Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Четири лица лишена слободе због туче у угоститељском објекту

| Бања Лука | Понедељак, 23. јануар 2023.

 

Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука, 21.01.2023. године, лишили су слободе  четири лица иницијала В.Г., Б.Б., Т.В. и М.Ч. сви из Бањалуке због почињених прекршаја „Туча и физички напад“ из члана 12. Закона о јавном реду и миру.

Надлежној полицијској станици, истог дана око 22,05 часа пријављено је да је у току туча више лица у угоститељском објекту у Бањалуци. Изласком на лице мјеста, полицијски службеници су затекли наведена лица која су нарушавала јавни ред и мир међусобном тучом и нагуравањем.

Сва лица су подвргнута испитивању на присуство алкохола којом приликом је утврђено присуство код лица В.Г. 1,00 промила, код лица Т.В. 1,70 промила и код лица М.Ч. 1,37 промила алкохола у организму.

На лицу мјеста пронађен је џепни нож власништво лица Т.В, који је уз потврду одузет, а лицу Т.В. је уручен и прекршајни налог због почињеног прекршаја из члана 41. Закона о оружју и муницији. 

Полицијски службеници су конобару наведеног угоститељског објекта, лицу Л.Д., уручили прекршајни налог због почињеног прекршаја  „Послуживање алкохолом“ из члана 25. Закона о јавном реду и миру, а лицу Б.Б. због почињеног прекршаја„Пропуштање пријављивања нарушавања јавног реда и мира у угоститељском објекту“ из члана 18. Закона о јавном реду и миру.

О догађају је обавијештен дежурни судија Основног суда у Бањалуци – Одјељење за прекршаје.