Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Активности полицијских службеника поводом почетака другог полугодишта школске 2022/2023

| Бијељина | Понедељак, 23. јануар 2023.

 

Почетак другог полугодишта школске 2022/2023. године и повећано присуство великог броја школске дјеце како у зонама школа тако и на трасама кретања, намеће обавезу појачаног ангажовања радника полиције у циљу заштите ове структуре учесника у саобраћају.

С тим у вези, полицијски службеници  Полицијске управе Бијељина појачано ће вршити контролу саобраћаја са акцентом на брзину кретања возила, поштовање односа возач – пјешак и техничке исправности аутобуса којима се врши превоз ученика. 
       Такође, интензивираће се рад специјалног возила „Паук“ који ће уклањати  непрописно паркирана возила у зонама школа, посебно у зонама пјешачких прелаза, а санкционисаће се и остали прекршаји који могу да угрозе безбјeдност најмлађих учесника у саобраћају.

Подсјећамо да је са почетком школских активности, повећано присуство полицијских службеника у близини образовних установа као и на путним правцима којим ће се кретати већи број школске дјеце, а све у циљу побољшања општег нивоа безбједности у саобраћају, а посебно безбједности дјеце школског узраста који самостално учествују у саобраћају.

Полицијска управа Бијељина, овом приликом апелује, сви учесницима у саобраћају наручито возачима, да у току школске године обрате већу пажњу на брзину кретањамоторних возила. Брзина би требала бити таква да возач у свако вријеме може зауставити своје возило.