Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Током регионалане акције 71 учесник санкционисан због непоштивања односа возач-пјешак, 59 возача због вожње у алкохолисаном стању

| Бијељина | Уторак, 24. јануар 2023.

 

 

На подручју Полицијске управе Бијељина у периоду од 16.01. до 22.01.2023. године спроведена је регионална акција појачане контроле учесника у саобраћају са посебним акцентом на контролу поштивање ,,односа возач-пјешак“, контролу кориштења елемената пасивне безбједности и контролу возача под дејством алкохола и опијата.

Током трајања акције контролисано је 550 учесника у саобраћају при чему је 71 учесник санкционисан због непоштивања ,,односа возач-пјешак“, од чега 22 пјешака и 49 возача.

Током акције 1124 возача је алкотестирано од чега је због вожње у алкохолисаном стању искључено 59 возача. Због вожње у концетрацији од преко 1,5 г/кг алкохола у организму искључена су три возача, због вожње у концетрацији од 0,81 до 1,5 г/кг искључено је 18 возача, због вожње у концетрацији од 0,31 до 0,8 г/кг искључена су 33 возача и док је пет возача искључено због вожње у концетрацији до 0,3 г/кг .

У току акције два возача су искључена из саобраћаја  због управљања возилом под дејством психоактивних супстанци.

Полицијска управа Бијељина апелује на све учеснике у саобраћају да поштују саобраћајне прописе и правила и да тиме сви заједно допринесемо већем степену безбједности у саобраћају.