Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Пронађено оружје, муниција и експлозивна средства

| Бања Лука | Петак, 27. јануар 2023.

 

 

 Полицијски службеници Полицијске станице Лакташи, 26.01.2023. године, извршили су криминалистичку обраду над лицем Б.М. из Бањалуке због постојања основа сумње да је починило кривична дјела „Угрожавање сигурности“ и „Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“.

Наиме, оштећено лице, 25.01.2023. године пријавило је да му је непосредно пријаве, лице  Б.М. упутило озбиљне пријетње по живот, тијело и имовину, које су код истог изазвале осјећај страха и угрожености.

Истог дана око 18,15 часова, полицијски службеници пронашли су и лишили слободе лице Б.М. које је било у видно алкохолисаном стању, али је одбило да се подвргне испитивању на присуство алкохола у организму. Током лишења слободе наведено лице је вријеђало и упућивало пријетње полицијским службеницима, те се оглушило о законито издато наређење полицијских службеника, чиме је починило прекршај из члана 24. Закона о јавном реду и миру.

На основу наребе Основног суда у Бањалуцу, уз претходну сагласност дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука, у мјесту Гламочани, Град Лакташи, извршен је претрес породичне куће  и других објеката које користи лице Б.М. којом приликом су пронађени и уз потврду одузети следећи преедмети: једна ловачка пушка са припадајућом оптиком, пиштољ – револвер са припадајућим мецима, седам ручних бомби, нагазна експлозивна мина, три експлозивна пуњења, три експлозивне детонаторске каписле са кабловима, три иницијалне каписле за експлозив, два пушчана оквира и 303 комада муниције различитог калибра и намјене.  

О наведеном обавијештен је дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука који је наложио да се након комплетирања и документовања предмета против лица Б.М. достави извјештај о почињеним кривичним дјелима у редовној процедури.