Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

Евиденитирано кривично дјело „Oштећење и одузимање туђе ствари“

| Фоча | Понедељак, 30. јануар 2023.

           

Полицијски службеници Полицијске станице Чајниче  28.01.2023. године лишили су слободе четири лица из Афганистана иницијала О.Т., Е.А., Р.А. и Х.Р. због сумње да су починили кривино дјело „Оштећење и одузимање туђе ствари“.

Дана 28.01.2022. године око 06.45 часова Полицијској станици Чајниче пријављен је пожар од стране оштећеног лица на помоћном објекту у мјесту Старонићи, општина Чајниче, те да се исти шири и пријети да се пренесе на остале помоћне објекте. На лице мјеста поред службеника Полицијске станице Чајниче изашли су и радници Ватрогасне јединице Чајниче који су спријечили ширење пожара док је један помоћни објекат изгорео. Оперативним радом на терену утврђено је да су наведена лица од стране Државне граничне полиције  контролисана и задржана на улазу у Чајниче.

О свему обавјештен тужилац Окружног јавног тужилаштва Требиње који је наложио да се предузму све мјере и радње на документовању кривичног дјела „Оштећење и одузимање туђе ствари“. Наведена лица су  29.01.2023. године уз Извјештај о почињеном кривичном дјелу предата на даљу надлежност Окружном јавном тужилаштву Требиње.