Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Евидентирано кривично дјело „Неовлаштена производња и промет опојних дрога“

| Требиње | Сриједа, 01. фебруар 2023.

 

Полицијски службеници Полицијске управе Требиње су 31. јануара открили и евидентирали кривично дјело „Неовлаштена производња и промет опојних дрога“ из члана 207. Кривичног законика Републике Српске, на штету лица иницијала М.К. из Требиње.

Наиме, полицијски службеници су вршећи оперативно-тактичну мјеру и радњу опсервацију са засједом уочили да је лице иницијала М.К. предало једно најлонско паковање непознатог садржаја лицу иницијала В.Н. Претресом лице иницијала В.Н. полицијски службеници су пронашли један најлонски замотуљак са зељастом биљном материјом која својим морфолошким карактеристикама асоцира на опојну дрогу марихуану укупне тежине 1,1 гр.

Након тога полицијски службеници су извршили претрес куће, окућнице и помоћних просторија које користи лице иницијала М.К. којом приликом су пронашли и привремено одузели два мобилна телефона, један најлонски замотуљак са бијелом прашкастом материјом која својим морфолошким карактеристикама асоцира на опојну дрогу „спид“, укупне масе са паковањем 6,6 гр., један најлонски замотуљак са зељастом биљном материјом која својим морфолошким карактеристикама асоцира на опојну дрогу марихуану укупне тежине 2,6 гр. и двије таблете које спадају у групу психоактивних супстанци. 

Након консултација са поступајућим тужиоцем Окружног јавногт ужилаштва у Требиње против лица иницијала М.К. ће се документовати кривично дјело „Неовлаштена производња и промет опојних дрога“, док је лицу иницијала В.Н. уручне прекшајни налог због почињеног прекршаја из члана 4. Закона о производњи и промету опојних дрога Републике Српске.