Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Евидентирано кривично дјело „Неовлаштена производња и промет опојних дрога“

| Требиње | Сриједа, 01. фебруар 2023.

 

Полицијски службеници Полицијске управе Требиње су 31. јануара 2023. године лишили су слободе лице инцијала М.К. због сумње да је починило кривично дјело „Неовлаштена производња и промет опојних дрога“ из члана 207. Кривичног законика Републике Српске.

Полицијски службеници су током вршења својих послова и задатака уочили да је лице М.К. предало најлонско паковање непознатог садржаја лицу В.Н, код кога је пронађен и одузет најлонски замотуљак са 1,1 грам марихуане.

Извршеним претресом куће, окућнице и помоћних просторија које користи лице иницијала М.К. полицијски службеници су пронашли и одузели два мобилна телефона, један најлонски замотуљак са бијелом прашкастом материјом која својим морфолошким карактеристикама асоцира на опојну дрогу „спид“, укупне масе са паковањем 6,6 грама, један најлонски замотуљак са зељастом биљном материјом која својим морфолошким карактеристикама асоцира на опојну дрогу марихуану укупне тежине 2,6 грама и двије таблете које спадају у групу психоактивних супстанци.  

Полицијски службеници ће против лица иницијала М.К. доставити Окружном јавном ужилаштву у Требињу Извјештај о почињеном кривичном дјелу „Неовлаштена производња и промет опојних дрога“, док је лицу иницијала В.Н. уручен прекшајни налог због почињеног прекршаја из члана 4. Закона о производњи и промету опојних дрога Републике Српске.