Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

За дан одузета два путничка аутомобила

| Брод | Четвртак, 16. март 2023.

Полицијски службеници Полицијске станице Брод, 14.03.2023. године, од вишеструког повратника у чињењу прекршаја лица иницијала А.Г. из Брода, одузели су путнички аутомобил марке „Mercedes”.

Извршеном провјером у службеним евиденцијама утврђено је да је исто вишеструки повратник у чињењу прекршаја, те да има дуг у Регистру новчаних казни у износу од 2.850 КМ.

Истог дана, полицијски службеници Полицијске станице за безбједност саобраћаја Добој су од вишеструког повратника у чињењу прекршаја лица иницијала А.Х. из Цазина, ФБиХ, одузели путнички аутомобил марке „VW Touran”.

Наведено лице је контролисано у мјесту Баре, подручје града Добоја, приликом чега је утврђено да управља путничким аутомобилом прије стицања права на управљање, а извршеним алкотестирањем код истог је утврђено присуство алкохола у организму од 0,70 g/kg. Извршеном провјером у службеним евиденцијама утврђено је да је има дуг у Регистру новчаних казни у износу од 28.917  КМ.

Против наведених лица ће надлежним судовима бити поднесени Захтјеви за покретање прекршајних поступака.

Полицијски службеници Полицијске управе Добој од почетка године одузели су укупно 16 путничких аутомобила од вишеструких повратника у чињењу прњекршаја са укупним дугом у Регистру новчаних казни од око 86.420 КМ.