Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Због техничке неисправности возила санкционисана 53 возача

| Градишка | Петак, 17. март 2023.

Полицијска станица за безбједност саобраћаја Градишка, у циљу повећања степена безбједности свих учесника у саобраћају, реализовала је дводневну региноналну акцију Појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на контроли техничке исправности возила.

Током наведене акције, полицијски службеници су укупно контролисали 70 учесника у саобраћају, којом приликом су по акценту акције санкционисана 53 учесника, 45 учесника је санкционисно због техничке неисправности возила, а осам возача је одбило да подвргну возило ванредном техничком прегледу. Евидентирано је и 10 осталих прекршаја.

Возач који у саобраћају на путу управља возилом који нема исправне прописане уређаје за управљање, уређаје за заустављање, пнеуматике и уређаје за спајање вучног и прикључног возила, искључиће се из саобраћаја и казнити новчаном казном у износу од 100,00 до 300,00 КМ, док ће новчаном казном у износу од 40,00 КМ бити санкционисан возач који у саобраћају на путу управља возилом које нема исправне прописане остале уређаје или опрему (свјетлосно-сигналне уређаје, уређаје за давање звучног сигнала и др.).

Полицијска управа Градишка апелује на све учеснике у саобраћају да поштују законске прописе, а посебно на возаче моторних возила да брзину кретања својих возила прилагоде особинама и стању пута, те да у саобраћају управљају са технички исправним возилима, како би властиту сигурност и сигурност других грађана подигли на што већи ниво.