Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

У саобраћајној незгоди једно лице смртно страдалo

| Мркоњић Град | Уторак, 23. мај 2023.

 

          На магистралном путу Мркоњић Град-Језеро, у мјесту Мајдан, општина Мркоњић Град, 22.05.2023. године, око 14,20 часова, догодила се саобраћајна незгода у којој су учествовали путнички аутомобил марке „Mercedes“ којим је управљао Е.К. са којим се у возилу налазила сапутница А.К. обоје из Велике Кладуше и путнички аутомобил марке „Audi којим је управљалa Д.А.из Мркоњић Града.

            У овој саобраћајној незгоди тјелесне повреде су задобили Д.А., Е.К. и А.К. којима је медицинска помоћ указана у Дом здравља Мркоњић Град, након чега је Д.А. на даље лијечење упућена у Универзитетско клинички центар Републике Српске гдје накнадно преминула. Лица Е.К. и А.К. на даље лијечење су упућена у Дом здравља Јајце.

            Увиђај на лицу мјеста извршили су полицијски службеници Полицијске управе Мркоњић Град, уз сагласност  дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бања Лука, који је наложио да се предузму све мјере и радње у циљу утврђивања узрока настанка саобраћајне незгоде.

             Од стране поступајућег тужиоца наложена је обдукција тијела смртно страдале која ће бити обављена у Заводу за судску медицину Републике Српске у Бања Луци.