Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Кампањом „Растимо сигурно“ до веће безбједности дјеце

| Бијељина | Четвртак, 25. мај 2023.

 

Припадници Полицијске управе Бијељина одржали су данас предавање ученицима другог разреда Основне школе „Вук Караџић“ о томе како да се понашају приликом доласка у школу или у случају да се изгубе, у оквиру кампање „Растимо сигурно“, а поводом Међународног дана нестале дјеце.

Полицијски службеници су ученицима указали на безбједно кретање од куће до школе, те на који начин да поступе у случају да им нестане друг или другарица.

У проналазак несталог дјетета и дјетета за које се сумња да је отето укључене су компаније које управљају друштвеним мрежама, медији, грађани. Осим фотографија и података које о несталом избацују, добија се и информација о критичној локацији.

Данас је  одржано предавање дјеци других разреда јер их родитељи доводе у школу до трећег разреда, а онда иду сами.

Овим едукацијама припремамо  дјецу за септембар, за трећи разред, да знају како да се понашају, с ким могу да иду, ко треба да дође по њих, а ако су сами упозорили смо их с ким треба да иду од куће до школе и обрнуто.

Дјеца не треба да комуницирају на улици са непознатима, не треба да се крећу ван групе и ако имају могућност треба да иду до школе са другом или другарицом. Не треба да напуштају школско двориште без надзора, а ако га напуштају обавезно да траже одобрење наставника.

Превентивна кампања "Растимо сигурно" реализује се поводом 25. маја - Међународног дана нестале дјеце.