Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Укупан коефицијент расвијетљености 91,11 %

| Зворник | Петак, 26. мај 2023.

 

У Полицијској управи Зворник, 26.05.2023. године,одржана је редовна мјесечнаконференција за новинаре. Замјеник начелника ПУ Зворник, Владан Василић је истакао да у мјесецу априлу 2023. године од укупно 54 евидентирана кривична дјела, расвијетљено је 51, па је коефицјент укупне расвијетљености је 91,11%. Током априла је јавни ред и мир нарушен у 42 случаја. Том приликом је изјавио да није било евидентираних нарушавања јавног ред и мира у већем обиму. Те, на основу наведених статистичких показатеља за мјесец април 2023. године, оцијенио стање безбједности на подручју које оперативно покрива ПУ Зворник као задовољавајуће.

Из области криминалитета, начелник Одјељења за општи криминалитет, Српко Милошевић је истакао дасу полицијски службеници ПУ Зворник поднијели 53 извјештаја о почињеним кривичним дјелима против 51 лица. Евидентирано је девет повратника и два малољетна извршиоца кривичних дјела. Том приликом је изјавио да је у области општег криминалитета евидентирано 14 кривичних дјела почињено од стране непознатих извршилаца, а полицијски службеници су расвијетлили 11, па је коефицијент кривичних дјела по непознатом извршиоцу 69 %. Истакао је још да су откривена два кривична дјела из области злоупотребе опојних дрога, а одузето 57 gr опојне дроге, и три кривична дјело из области привредног криминалитета.

Инспектор у Сектору полиције ПУ Зворник, Бојан Мирковић је истакао да у области безбједности саобраћаја, у мјесецу априлу 2023. године евидентирано 40 саобраћајних незгода, од којих је 10 са повријеђеним лицима и 30 са материјалном штетом. Једно лице је смртно страдало у саобраћајној незгоди. Током априла 2023. године је из саобраћаја искључено 41 возило. Такође, из саобраћаја су искључена 85 возача, од чега је 70 возача искључено због управљања возилом под дејством алкохола.