Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Најаве | Информисање јавности » Најаве

Тактичко-показна вјежба МУП-а РС и КПЗ Фоча

| Фоча | Петак, 11. октобар 2019.

     Министарство унутрашњих послова Републике Српске у сарадњи са Казнено-поправним заводом Фоча организује у четвртак, 17.10.2019. године у Фочи здружену тактичко показну вјежбу са сценаријем талачке ситуације и побуне у КПЗ Фоча.
      Планирани учесници вјежбе су Центар за обуку, Специјална антитерористичка јединица, Полицијска управа Фоча, јединице жандармерије Фоча, Требиње, Источно Сарајево и Пале, Преговарачки тим МУП-а РС, КПЗ Фоча (Јединица полиције и службе обезбјеђења), Интервентна јединица Судске полиције, Хеликоптерски сервис РС, Ватрогасна јединица Фоча и Служба хитне помоћи Фоча.
      
Циљ вјежбе је увјежбавање и провјера обучености припадника МУП-а РС, као и заједничко увјежбавање свих јединица и припадника КПЗ Фоча.
       
Имајући у виду да се дио вјежбе одвија у самом кругу КПЗ Фоча, моле се сви представници медија који су заинтересовани за праћење овог догађаја, да до уторка, 15. октобра до 12,00 часова доставе имена представника новинара, сниматеља и фото-репортера на меилmediji@mup.vladars.net, како би им се омогућио улазаку КПЗ.