Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Контролом техничке исправности из саобраћаја искључено 46 возила

| Приједор | Понедељак, 18. септембар 2023.

На подручју Полицијске управе Приједор у периоду од 13. до 15. септембра у оквиру акције „Заштитимо дјецу у саобраћају“реализована је појачана контрола техничке исправности моторних возила са акцентом на контролу техничке исправности аутобуса, посебно оних којима се врши превоз ученика.

У току акције контролисана су 442 возила, а на ванредни технички преглед упућено је 58 возила. Ванредним техничким прегледом код 44 возила утврђена је техничка неисправност.

Из саобраћаја је искључено 46 возила, од чега 38 због утврђене техничке неисправности и осам због одбијања возача да возило подвргне техничком прегледу.

Од укупног броја возила упућених на ванредни технички преглед, 10 је аутобуса. Ванредним техничким прегледом код два аутобуса утврђена је техничка неисправност. Због утврђене техничке неисправности и одбијања возача да возило подвргне техничком прегледу из саобраћаја су искључена два аутобуса.

Од укупног броја контролисаних учесника санкционисано је 280 возача или 63,3% контролисаних, од којих 242 по акценту акције.

Полицијска управа Приједор апелује на возаче моторних возила да приликом учествовања у саобраћају поштују саобраћајна правила и прописе и да посебну пажњу посвете техничкој исправности возила.