Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Лишен слободе због четири кривична дјела крађа

| Бања Лука | Понедељак, 18. септембар 2023.

Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука, 17.09.2023. године, радећи на спречавању и откривању имовинских кривичних дјела, лишили су слободе лице иницијала С.Б. из Бањалуке због постојања основа сумње да је на подручју града Бањалука починило четири кривична дјела „Крађа“.

Наведено лице се сумњичи да је од мјесеца марта до септембра текуће године, на подручју града Бањалука, починило четири кривична дјела крађа, на начин да је специјалним уређајем ометао сигнал за закључавање возила, након чега би из возила отуђио вриједне предмете.

Извршен је претрес возила, којом приликом су пронађени и одузети електронски уређај – ометач сигнала, новац у износу од око 800 КМ, као и други предмети који се могу довести у вези са извршењем кривичних дјела.

У оквиру ових активности лишено је слободе и лице Ј.Г. из Бањалуке, а за које постоје основи сумње да је у једном од кривичних дијела био саучесник лицу С.Б.

Материјална штета причињена овим кривичним дјелима износи око 5.000КМ.

Рад по овом предмету и даље је у току.

Све мјере и радње предузете су под надзором Окружног јавног тужилаштва Бањалука, а по наредбама Основног суда у Бањалуци.