Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Пронађена "Индијска конопља" на подручју Братунца

| Братунац | Понедељак, 18. септембар 2023.

Полицијски службеници Одјељења за организовани криминалитет и дроге Полицијске управе Зворник и полицијски службеници Полицијске станице Братунац су 15.09.2023. године, поступајући по акцији „Плантажа 2023“, у мјесту Јакетићи, општине Братунац, пронашли плантажу зељасте биљке која својим изгледом асоцира на "Индијску конопљу".

Пронађено је 18 стабљика биљке "Индијске конопље" висине од 73 до 274 cm, које су са лица мјеста изузете увиђајем. О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва у Бијељини.

Истог дана, полицијски службеници ПУ Зворник су на основу Наредбе Основног суда у Сребреници, извршили претрес куће и других просторија које користи лице М.М. из Братунца, које се може довести у везу са пронађеном плантажом. Том приликом је пронађено и одузето оружје, муниција и други предмети коју могу послужити као доказ у кривичном поступку.

Полицијски службеници ПУ Зворник, под надзором поступајућег тужиоца, предузимају мјере и радње на документовању кривичних дјела „Неовлаштена производња и промет опојних дрога“ и „Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“.