Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Најаве | Информисање јавности » Најаве

Eдукативна предавања о безбједносним ризицима на интернету за родитеље и и дјецу у Фочи

| Фоча | Петак, 28. фебруар 2020.

     У оквиру обиљежавања Међународног дана безбједног интернета02.03.2020. године, у 18 часова, за родитеље и наставнике,  у амфитетару „Средњошколског центра“ у Фочи, биће одржано предавање  и панел дискусија на тему „Безбједносни ризици коришћења друштвених мрежа“.
  
Предавање ће одржати инспектор у Управи за полицијску обуку Министарства унутрашњих послова Републике Српске Александар Миладиновић у сарадњи са полицијским службеницима Полицијске управе Фоча као и  специјалиста медицинске психологије Александра Саламадић.
    
Предавање  на исту тему али прилагођено ученицима средње школе као и ученицима деветих разреда биће одржано у уторак 03.03.2020. године и то у „Средњошколском центру“ Фоча у 12,20 часова , а у ОШ „Свети Сава“ од 13,20 часова.
   
Циљ предавања  је да се ученици  упознају са безбједносним ризицима кориштења друштвених мрежа, како превентивно дјеловати те која су то неприхватљива понашања и законом санкционисана у овој области, док је циљ предавања за родитеље да добију адекватне информације о утицају интернета на дјецу као и о начинима заштите од опасности од интернета.
      Позивамо представнике медија да пропрате наведени догађај
.