Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Најаве | Информисање јавности » Најаве

Обиљежавање десет година Мреже жена МУП РС –RS WPON

| Бања Лука | Четвртак, 25. новембар 2021.

 

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач поздравиће сутра, 26. новембра 2021. године у 12,00 часова у Конференцијској сали зграде Владе Републике Српскеприсутне на догађају који се организује  поводом обиљежавања десет година постојања и рада Удружења Мреже жена МУП РС –RS WPON.

            Догађају ће присуствовати и други званичници Републике Српске, руководиоци у Министарству унутрашњих послова,  чланице Мреже жена, представници амбасада и невладиног сектора.

Мреже жена МУП РС –RS WPON је током десет година постојања и рада реализовала низ пројеката и учествовала у активностима које се односе на едукацију полицијских службеника у области родно-заснованог насиља, поступање са жртвама и свједоцима кривичних дјела из области крвних и сексуалних деликата и других, али организовале јавне кампање попут оних које су се односиле на анимирање већег броја дјевојака да се пријаве да конкуришу на Полицијску академију, да постану прва жена припадница у Специјалној антитерористичкој јединици и сл.

Сниматељи ће моћи да сниме овај догађај, а планиране су и изјаве за новинарe.