Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Најаве | Информисање јавности » Најаве

Припадници Полицијске управе Добој у реализацији кампање „Оружје не штити, оружје убија“

| Добој | Петак, 13. мај 2022.

Припадници Полицијске станице Добој 1 учествују у реализацији кампање под називом „Оружје не штити, оружје убија“, коју организује Министарство унутрашњих послова Републике Српске заједно са УНДП-ом, која је усмјерена на подизање свијести ученика основних и средњих школа тако и свих грађана о опасностима које могу настати нестручном употребом ватреним оружјем или минско-експлозивним средствима.

Имајући у виду да је проблем посједовања нелегалног оружја и даље присутан, те да се скоро свакодневно на јавним површинама проналазе одбачена минско-експлозивна средства и да  су на тај начин доступна грађанима нарочито дјеци, те да су посљедице које могу наступити опасне по живот и тијело лица, из тог разлога и циљ наведене кампање је да се оваквим превентивним активностима утиче на свијест грађана о опасностима које са собом носи одбацивање оружја и минско-експлозивних средстава тако и неадекватно и нестручно поступање у случају проналаска истих.  

Тим поводом, у понедјељак 16.05.2022. године, у 11,00 часова, за ученике Јавне установе Гиманзија „Јован Дучић“ у Добоју, биће одржана предавања на наведену тему те ће истима бити подијељен промотивни материјал.        

Изјаве за медије су планиране прије почетка предавања.

Позивамо представнике медија да пропрате превентивне активности полицијских службеника Полицијске управе Добој.