Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

Честитке поводом обиљежавања 4. априла, Дана полиције РС

| Бањалука | Понедељак, 05. април 2004.

Поштовани господине Ђерићу, поводом 4. априла Дана полиције, упућујем Вам у име канцеларије БХ МАЦ у Бањалуци и у своје лично име искрене честитке са жељом да Министарство на чијем сте челу и даље остане један од најјачих ослонаца Републике Српске. Због раније планираних неодложних породичних обавеза нисам у прилици одазвати се Вашем позиву.

С поштовањем, >>**ШЕФ КАНЦЕЛАРИЈЕ БХ МАЦ с.р. Жељко Травар**>>

Придружујемо се честиткама у поводу обиљежавања Дана полиције и дванаестогодишњице оснивања МУП-а Републике Српске. Желимо даљње професионалне успјехе. Студенти и професори Универзитета у Српском Сарајеву.

>>**РЕКТОР Проф. др. Бориша Старовић**>>

Поштовани министре Ђерићу, Примите најискреније честитке у име Телекома Српске и у моје лично име поводом Дана полиције и дванаестогодишњице оснивања Министарства унутрашњих послова Републике Српске. Желим Вам пуно успјеха у раду са надом да ће се наша досадашња одлична сарадња у будућности још више унапређивати.

С поштовањем, >>**ГЕНЕРАЛНИ ДИРЕКТОР мр. Жељко Јунгић**>>

**Господине министре, У име припадника 1. корпуса Војске Републике Српске и у своје лично име, Вама и свим вашим припадницима МУП-а Републике Српске најсрдачније честитам Дан МУП-а 4. април, са жељом да Дан МУП-а РС и ове године прославите на достојанствен начин, уз све укупно и опште расположење, Вас и Ваших припадника МУП-а.** Желим Вам, да на путу ваших напора које улажете и даље будете успешни у решавању ваших планских задатака, на све укупно и опште задовољство нас и свих ваших припадника и грађана који Вас у вашим напорима свесрдно подржавају. И поред низа тешкоћа са којим се суочавате показали сте висок ниво моралне подршке ВРС на чему смо Вам посебно захвални, а надам се да ће тако и у будуће да буде. Војска Републике Српске као и МУП су у току реформи са којом се морамо суочити и овом изазову одговорити професионално и достојанствено, на задовољство свих наших грађана и институција РС, који нас подржавају и да ће ВРС као и МУП допринијети јачању мира на овим просторима и дати пуни допринос свеукупном развоју и просперитету РС. Зато и овог пута сетимо се наших најбољих синова који су своје животе положили у темеље Републике Српске за КРСТ ЧАСНИ И СЛОБОДУ ЗЛАТНУ. Честитајући Вам Дан МУП-а Републике Српске, желим Вама и свим вашим припадницима, да и у наредном периоду обележавамо све Дане и славимо у миру и благостању на добробит свих наших припадника и грађана Републике Српске.

>>**КОМАНДАНТ генерал - мајор Новак Ђукић**>>

Поштовани министре, поводом 4. априла Дана полиције Министарства унутрашњих послова РС, у име Агенције за информације и заштиту БиХ и у своје лично име, Вама и свим припадницима МУП-а упућујем искрене честитке са жељом да и даље наставите са успјешним и плодотворним радом.

>>**Средоје Новић**>>

У име Федералног министарства унутрашњих послова и у своје лично име, Вама и свим дјелатницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске, честитам Дан полиције, као и дванаестогодишњицу оснивања Вашег Министарства и захваљујем на позиву на Свечану академију у том поводу. Нажалост, због унапријед утврђених обавеза нећу моћи присуствовати Свечаној академији. Још једном Вам захваљујем на позиву, желим Вам пуно среће и успјеха у Вашем будућем раду, с надом за успјешном сарадњом и у будућности.

С поштовањем, >>**МИНИСТАР Мевлудин Халиловић**>>

Примили смо Ваш позив којим нас позивате на обиљежавање Дана полиције и дванаестогодишњице оснивања Министарства унутрашњих послова Републике Српске. Будући да обиљежавање ваше годишњице пада на Цвијети, велики празник Цркве наше те да тога дана имамо заказано богослужење, а у поподневним часовима освећење нове цркве, нећемо се моћи одазвати вашем позиву. Користимо ову прилику, да свим припадницима Полиције Републике Српске честитамо овај значајан Дан и јубилеј, са молитвама Св. архангелу Михајлу, вашем небеском заштитнику, да вам да снаге и успјеха у рјешавању свих задатака који се пред вас буду постављали, а на добро свих грађана Републике Српске.

С Божијим и Светог Саве благословом, >>**ЕПИСКОП ЗВОРНИЧКО - ТУЗЛАНСКИ**>>

Поштовани господине министре, Вама и свим припадницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске, у своје име и у име свих припадника ВРС, желим срећан Дан Министарства унутрашњих послова Републике Српске. Желим Вам наставак успешног рада, даље побољшавање услова за рад те много породичне среће и професионалног успеха. Радујући се нашој даљој сарадњи, срдачно Вас поздрављам.

>>**НАЧЕЛНИК генерал - потпуковник Цвјетко Савић**>>

Поштовани министре, У име Министарства правосуђа Сједињених Америчких Држава односно Међународног програма помоћи у криминалистичкој обуци (USDOJ/ICITAP) као и у своје име желио бих Вама и свим припадницима полицијских снага Републике Српске честитати Дан полиције и 12 - годишњицу оснивања Министарства унутрашњих послова Републике Српске. На жалост, нећу бити у могућности да присуствујем програму обиљежавања Дана полиције због унапријед планираног путовања ван Босне и Херцеговине. У име USDOJ/ICITAP-а церемонији ће присуствовати господа Thomas Pisciotti и Thomas Harris.

Споштовањем, >>**James J. Tillman Директор ICITAP - овог програма БиХ**>>

У одсуству бригадног генерала S.A. Bearea, команданта SFOR MNB (SZ), пуковник C.E.I. Beattie, његов замјеник и вршилац дужности, захваљује министру Ђерићу на љубазном позиву да присуствује свечаном полагању вијенаца и промоцији меморијалне Монографије поводом Дана полиције Републике Српске, али због оперативних разлога он то неће бити у могућности. Међутим, са задовољством прихвата позив на Свечану академију и коктел уприличен након тога у недјељу 4. априла 2004.

>>**ПУКОВНИК C.E.I. Beattie**>>

Искрено се захваљујем на позиву да присуствујем Свечаној академији и другим активностима посвећеним обиљежавању 4. априла - Дана полиције и 12 - ој годишњици оснивања Министарства унутрашњих послова Републике Српске. Жао ми је што, због раније преузетих обавеза, нећу моћи присуствовати организованим свечарским активностима. Користим се приликом да Вама, свим припадницима полиције и Министарства унутрашњих послова честитам празник са жељом да и наредне празнике дочекујете са још већим резултатима у вашем одговорном послу и у безбједнијем амбијенту.

С поштовањем, >>**МИНИСТАР Никола Радовановић**>>

Господине министре, Честитам Вам Дан полиције и јубилеј оснивања МУП-а Републике Српске са жељом да и убудуће постижете значајне резултате у раду. Истовремено, захваљујем на позиву да присуствујем Свечаној академији и извињавам се што због раније заказаних неодложних обавеза нисам у прилици да присуствујем. Овим значајним поводом студенти Полицијске академије и један број наставника и запослених, боравиће у посети Високој школи унутрашњих послова у Бањалуци. Том приликом студенти и запослени размениће искуства о раду и учествовати у спортском такмичењу.

С поштовањем, >>**ДЕКАН ПОЛИЦИЈСКЕ АКАДЕМИЈЕ проф. др. Мићо Бошковић**>>

**ЧЕСТИТКА** Поводом 4. априла, Дана полиције Министарства унутрашњих послова Републике Српске, министру, начелницима центара, припадницима полиције и свим запосленим, у име Полиције Брчко Дистрикта БиХ и у своје лично име, упућујем искрене честитке. Желим Вам много успјеха у раду, а среће и здравља у приватном животу.

>>**ШЕФ ПОЛИЦИЈЕ БРЧКО ДИСТРИКТА Миленко Милићевић**>>

Поштовани! Обавештавам Вас да сам примио Ваш позив за учешће на Свечаној академији поводом обиљежавања 4. априла - Дана полиције и 12. годишњице оснивања Министарства унутрашњих послова Републике Српске. Са задовољством сам прихватио Ваш позив, али већ раније преузете обавезе у СЦГ и иностранству у том термину ме спречавају да присуствујем овој свечаности. Уз извињење што нисам у могућности да присуствујем Свечаној академији, молим Вас да примите искрене честитке поводом Дана полиције, а свим припадницима МУП-а РС и Вама лично, желим успех у раду и сваку личну срећу.

С поштовањем, >>**ДИРЕКТОР Страхиња Кујунџић ХЕМОФАРМ**>>

Поштовани, Најљубазније захваљујем на упућеном позиву и због немогућности да свечане тренутке поводом обиљежавања Дана полиције и дванаестогодишњице Министарства унутрашњих послова Републике Српске, лично подијелим с вама упућујем Вам срдачне честитке. Протеклих дванаест година постојања и рада Министарства унутрашњих послова Републике Српске, показана способност и успјех у остваривању постављених задатака, нека Вам буду подстицај за будући добар рад и успјешно дјеловање овог Министарства као значајног ослонца нашег друштва.

Срдачно, >>**ДИРЕКТОР Слободан Шараба ЗДП Хидроелектрана, Требишњица**>>

Поштовани господине Ђерићу, Захваљујем се на позиву поводом обиљежавања Дана полиције и 12 - годишњице оснивања Министарства унутрашњих послова Републике Српске. Жао ми је што нисам у могућности да присуствујем Свечаној академији из породичних разлога. Користим ову прилику да Вам честитам празник у своје лично име и име колектива Нове Бањалучке банке и потврдим долазак наших представника, који ће ми наравно, пренети утиске.

С поштовањем, >>**Драгољуб Лекић**>>

Поштовани, Искрено захваљујем на позиву за присуство Свечаној академији уприличеној поводом обиљежавања 4. априла Дана полиције и 12. годишњице оснивања Министарства унутрашњих послова Републике Српске. Због раније преузетих обавеза нисам у могућности одазвати се позиву, због чега жалим и молим да прихватите моје извињење. Подржавам одржавање планиране свечаности ради чега упућујем своје изасланике главног инспектора Пејић Марка и самосталног инспектора Стакић Душана да присуствују и увеличају заказану свечаност. Користим прилику да овим путем упутим своје честитке у поводу обиљежавања Дана полиције и пожелим пуно успјеха у будућем раду.

С поштовањем, >>**ДИРЕКТОР главни генерални инспектор Златко Милетић ФМУП, Сарајево**>>

Поштовани господине Ђерићу, Хвала Вам на позиву за обиљежавање 4. априла - Дана полиције и 12 годишњице оснивања Министарства унутрашњих послова Републике Српске. Веома ми је жао што због раније преузетих обавеза нисам у могућности да се одазовем Вашем позиву, па ће испред Републичке управе цивилне заштите РС свечаности присуствовати начелник нашег Регионалног центра цивилне заштите Бањалука, господин Војислав Денић. У име Републичке управе цивилне заштите РС и своје лично Вама и Вашим сарадницима упућујем искрене честитке поводом овог значајног дана.

>>**ДИРЕКТОР Драган Тупајић**>>

Поштовани Користим ову прилику да Вама и свим припадницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске упутим најискреније честитке поводом 4. априла Дана полиције и дванаестогодишњице оснивања Министарства унутрашњих послова Републике Српске. У исто вријеме желим да Вам се захвалим на упућеном позиву и обавијестим да ћу са задовољством присуствовати Свечаној академији која ће се одржати у просторијама Народног Позоришта Републике Српске поводом овог значајног догађаја.

С поштовањем, >>**Душко Ковачевић Официр за везу у SECI Центру за БиХ**>>

Поштовани господине Његуш, Упућујем Вам најискреније честитке поводом Дана полиције Републике Српске. Имајући у виду да из објективних разлога нисам у могућности да присуствујем централној свечаности у Бањалуци, најтоплије се захваљујем на позиву. Увјерен сам да ће се и убудуће сарадња наших полиција остваривати у духу повјерења и заједништва у борби против свих видова криминала.

Срдачно Ваш, >>**ПРЕДСЕДНИК АСОЦИЈАЦИЈЕ генерал - мајор Милорад Симић**>>