Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Најаве | Информисање јавности » Најаве

Потписивање меморандума о службеној сарадњи МУП РС и Полиције Брчко дистрикта

| Бањалука | Уторак, 12. јануар 2010.

    Министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо и шеф Полиције Брчко дистрикта Горан Лујић потписаће сутра, 13. јануара 2010. године у 12 часова меморандум о службеној сарадњи и стручној помоћи у успостављању електронског вођења евиденција у области потражне дјелатности и електронске размјене података.

Министар Чађо овом приликом ће шефу Полиције Брчко дистрикта уручити и софтвер за размјену података и нову базу података и апликацију за потражну дјелатност које су за потребе Полиције Брчко дистрикта развили ИТ стручњаци МУП РС.
У оквиру ове стручне помоћи, а у циљу што успјешнијег укључивања Полиције Брчко дистрикта у процес електронске размјене података, што је и једна од кључних обавеза из Мапе пута за либерализацију визног режима, МУП РС је извршио и едукацију информатичара Полиције Брчко дистрикта да одржавају и даље развијају потражне дјелатности.

Меморандум ће бити потписан у сали за састанке Службе министра унутрашњих послова РС (Административни центар Владе РС, ламела Б, 5 спрат), а изјаве за новинаре предвиђене су одмах након потписивања.