Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Најаве | Информисање јавности » Најаве

„Возачи опрезно- почела је школска година“

| Бања Лука | Понедељак, 01. фебруар 2010.

Поводом почетка другог полугодишта школске 2009/2010.године, а у склопу реализације пројеката Министарства унутрашњих послова Републике Српске под називом „Заштитимо дјецу у саобраћају“ и „Школски полицајац“, припадници Полицијских станица за безбједност саобраћаја Центра јавне безбједности Бања Лука, за ученике основних школа, организоваће едукативно предавање на тему „Безбједно учествујте у саобраћају“, са циљем смањења степена угрожености школске дјеце у саобраћају.

Радници полиције традиционално спроводе ове активности, а повод је чињеница да ученици основних школа спадају у категорију угрожених учесника у саобраћају, јер се на путу од куће до школе, најчешће, самостално крећу коловозом. Наведене активности имају и за циљ да возачи обрате пажњу на дјецу-учеснике у саобраћају, те да смање брзину кретања возила у зонама школских установа.

Том приликом, ученицима ће бити подијељен и промотивни материјал-флуоресцентне тракице, које доприносе да возачи са веће удаљености могу примијетити пјешаке.

Такође, апелујемо и на родитеље да дјеци укажу на све опасности у саобраћају, те да их науче правилном понашању у саобраћају.

Наведене активности предвиђене су следећим распоредом:

- ПС за безбједност саобраћаја Приједор, ОШ „Петар Кочић", понедјељак, 01.02.2010.године, у 11:00 часова;

- ПС за безбједност саобраћаја Мркоњић Град, ОШ „Петар Кочић", уторак, 02.02.2010.године, у 11:00часова;

- ПС за безбједност саобраћаја Бања Лука, ОШ „Бранко Радичевић", улица Десанке Максимовић, сриједа, 03.02.2010.године, у 11:00 часова

- ПС за безбједност саобраћаја Градишка, ОШ „Петар Кочић", Нова Топола, четвртак, 04.02.2010.године, у 09:30 часова и

- ПС за безбједност саобраћаја Прњавор, Дом културе Прњавор, петак, 05.02.2010.године, у 17:00 часова.

Изјаве за новинаре даће предавачи-радници Полицијских станица за безбједност саобраћаја.

Позивамо представнике медијa да подрже наведене догађаје.