Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Едукација дјеце средњошколског узраста из области безбједности саобраћаја

| И.Сарајево | Уторак, 28. септембар 2010.

У оквиру реализације пројекта „Заштитимо дјецу у саобраћају“ који се на подручју ЦЈБ Источно Сарајево проводи током мјесеца септембра, данас је у СШЦ „28. јуни“ у И.Сарајеву, одржано предавање на тему „Едукација дјеце средњошколског узраста из области безбједности саобраћаја на путевима, са освртом на посљедице саобраћајних несрећа“.

Планирано је да се путем  предавања, ова популација упозна са правилима понашања у саобраћају (као пјешаци, бициклисти, мотоциклисти, путници и сувозачи у возилу), едукује и упозна са Законом о основама безбједности саобраћаја, брзини као основном и најчешћем узроку саобраћајних несрећа, те са условима за полагање испита за возача моторних возила као и начинима извођења обуке.

Један од разлога реализације овог пројекта је и потреба за подизањем опште саобраћајне културе на виши ниво, побољшање безбједности ученика као учесника у саобраћају, упознавање са прописаним санкцијама због непоштивања законских одредби, те побољшање односа ученик-полицајац.

Планирано је такође да наведено предавање  буде извршено у свим средњим школама на подручју Града Источно Сарајево и да обухвати све ученике од првг до четвртог разреда средњих школа.