Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Нова локација за издавање личних докумената и регистрацију моторних возила почела са радом

| Бањалука | Понедељак, 04. октобар 2010.

У Центру јавне безбједности Бањалука данас је отворена нова, савремено опремљена локација за издавање личних докумената и регистрацију аутомобила.
Министар унутрашњих послова РС Станислав Чађо је рекао да су отварањем ове локације "угашени" шалтери за издавање путних исправа и личних докумената у згради „Медицинске електронике“ у Бањалуци..
Он је додао да ће нова локација бити на услузи грађанима и тиком викенда како би грађани могли добити све потребне документе и остварили своје право да гласају на општим изборима.

Подсјетивши да је у реконструкцију овог објекта уложено 700.000 КМ, министар Чађо је нагласио да је ова локација једна од 48 изграђених у протеклој години које су враћене у просторије полицијских станица.

Он је најавио да ће ускоро бити завршени и објекти за ту намјену у Источном Сарајеву, Фочи, Зворнику и Хан Пијеску.
Као посебну предност новоотворене локације, министар Чађо је истакао покривеност видео-надзором који, која омогућава грађанима Бањалуке да у сваком тренутка уласком на ваб страницу МУП-а РС стекну увид има ли или нема гужве на шалтерима.
Градоначелник Бањалуке Драгољуб Давидовић рекао је да новоотворена локација значи много за Бањалучане, јер су, како је истакао, дуги редови за предају и подизање личних докумената и возачких дозвола сада прошлост.
"Изузетно сам задовољан што ће и службеници који су до сада радили у неусловним просторијама од данас имати изузетно квалитетне услове за савремен рад", рекао је Давидовић.
Отварању нове локације присуствовали су директор полиције РС Гојко Васић и начелник ЦЈБ Бањалука Дарко Ћулум.