Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Полиција поштује права права дјетета и едукује их како заједнички осигурати повољну безбједносну ситуацију у свом окружењу

| Шамац | Уторак, 05. октобар 2010.

Полицијска станица за безбједност саобраћаја Шамац јуче је организовала Дан отворених врата за дјецу из вртића „Радост“ из Шамца. Кроз дружење и  игру, у складу са њиховим узрастом, командир ПС Шамац Драган Шарћевић са сарадницима, упознао је дјецу са основним методама и начинима рада, те материјално-техничким средствима која се користе током обављања редовних послова и задатака службе јавне безбједности. Након мале закуске, штићеницима вртића објашњена су основна саобраћајни правила и прописи које требају поштовати као најмлађи учесници у саобраћају, указано им је која су мјеста ризична и опасна за игру, да не могу управљати бициклом без надзора родитеља, као и другим опасним ситуацијама које требају избјегавати. На крају дружења дјеца су се одужила својим домаћинима на начин да су једногласно изрекли научени дежурни број полиције „122“, који могу позвати у случају евентуалне потребе за хитно интервенисање полиције.

Дан отворених врата организован је поводом међународног „Дана дјетета“, коју ове године Црвени крст Републике Српске обиљежава под слоганом „Поштујмо права најмлађих“. Сличне активности биће организоване и у другим полицијским станицама из састава ЦЈБ Добој, док ће 07.октобра ове године,  полицијски службеници, током редовне  контроле саобраћаја, прегледати исправност сетова прве помоћи заједно са младим активистима Црвеног крста који ће том приликом дијелити промотивни материјал посвећен Недељи дјетета и поштивању дјечијих права.