Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Најаве | Информисање јавности » Најаве

Састанак полиције и директора школа

| И.Сарајево | Четвртак, 27. мај 2010.

Поводом обезбјеђења предстојећих матурских забава и безбједног одржавања бројних матурских прослава, Центар јавне безбједности Источно Сарајево, дана 31.05.2010. године, у 12,00 сати, у великој сали Центра, одржаће састанак са директорима основних и средњих школа са подручја општина И.Сарајево, И.Илиџа, Пале, Соколац, Фоча, Вишеград и Рогатица.

Имајући у виду да се ближи крај школске године, те да матуранти средњих и основних школа почињу са организовањем прослава на јавним мјестима, гдје неријетко долази и до употребе алкохола, припадници полиције ће у наредном периоду предузети неопходне мјере са циљем да такви скупови протекну безбједно.

Тема састанка је да се представницима просвјетних установа, комуналне полиције, те тржишних и просвјетних инспекција, укаже на неопходност што досљеднијег спровођења Уредбе о забрани продаје и употребе алкохолних пића лицима млађим од 18 година, а у намјери да се постигне договор о заједничким активностима, како не би дошло до инцидената везаних за конзумацију алкохолних пића.

Изјаве за новинаре планиране су послије састанка, око 13,00 часова.