Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Регистровано још једно кривично дјело Давање мита

| Источно Сарајево | Уторак, 10. мај 2011.

У наставку провођења акције заведене од стране Сектора полиције ЦЈБ И.Сарајево, а која се односи на Пројекат спречавања корупције, полицијски службеници Полицијске станице за безбједност саобраћаја Источно Сарајево су у мјесту Љубогошта, зауставили и контролисали ТМВ „Scania“ којим је управљао Н.П. Након што је патрола саобраћајне полиције установила да је именовани починио прекршај из области ЗООБС-а, а који се односи на забрану кретања возила чија маса прелази 3.500 кг на дијелу пута Лапишница-Булози-Љубогошта, Н.П. је на полицијско возило ставио новчаницу од 10 Евра, чиме је починио кривично дјело Давање мита, члан 352. став1. КЗ РС.

Центар јавне безбједности Источно Сарајево ће и у наредном периоду наставити са провођењем пројекта спречавања корупције како у својим редовима тако и међу грађанима-возачима који покушају дати мито полицијским службеницима.

Још једном апелујемо на возаче да не чине оваква и слична кривична дјела, те користимо прилику да позовемо грађане да, уколико уоче коруптивно понашање полицијских службеника, исто пријаве најближој полицијској станици која ће предузети законом предвиђене мјере и радње из своје надлежности.