Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Покушај подмићивања полиције у Бањалуци

| Бањалука | Четвртак, 12. мај 2011.

Полицијски службеници Полицијске станице за безбједност саобраћаја Бањалука,  11.05.2011. године, око 10,35 часова, приликом контроле учесника у саобраћају на дионици регионалног пута Бањалука – Приједор у мјесту Верићи, општина Бањалука, увидом у тахографски листић скупа возила који су чинили теретно возило „Мерцедес“ и прикључно возило, а којим је управљало лице са иницијалима Н.А. из Сребреника, утврђено је да је починило прекршај прекорачења брзине кретања.

Након што је поменутом лицу саопштено да је починило поменути прекршај као и предвиђене санкције, исто је непозвано пришло сувозачевим вратима службеног возила, те из џепа панталона извадило новчаницу у износу од 20КМ и ставило је код ручице мјењача, рекавши: „Ево момци попијте нешто, пустите ме крају, журим“.

Лице Н.А. је лишено слободе и приведено у службене просторије гдје је извршена криминалистичка обрада, након чега је пуштено на слободу. Против истога, надлежном тужилаштву слиједи подношење извјештаја због почињеног кривичног дјела Давање мита, за које је Кривичном законом РС запријећена казна затвора у трајању од шест мјесеци до пет година.

Полицијски службеници Центра јавне безбједности Бањалука настављају са активним провођењем Пројекта спречавања корупције у Министарству унутрашњих послова Републике Српске.