Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

ЦЈБ Добој започео активности на спровођењу кампање „Не допустите лопову да љетује у Вашем дому“

| Добој | Петак, 15. јул 2011.

Полицијски службеници Полицијске станице Добој 1, данас су започели са реализацијом кампање коју, уз подршку ЕУПМ, проводи МУП РС под слоганом „Не допустите лопову да љетује у Вашем дому“. Циљ ове камапање је подизање свијести код грађана да су и сами одговорни за заштиту своје имовине. Током љетних мјесеци, полицијски службенции ЦЈБ Добој, грађанима ће дијелити летке који садрже корисне савјете о начинима како и сами могу заштити своју имовину: куће, станове или возила од провала, како да поступе са вриједним стварима, новцем, накитом у вријеме дужег одсуства и слично. Леци садрже и упуства о начинима сарадње са полицијом, уколико је кривично дјело извршено или је још у току.

Провођење ове кампање у прошлој години, дало је добре резултате у смислу појачане сарадње грађана и полиције. У току шест мјесеци ове године, од 73 извршиоца која су ухваћена на лицу мјеста извршења кривичног дјела, 32 извршиоца (44%) су затечена на мјесту извршења кривичног дјела на основу правовремене дојаве грађана.

„Ради очувања повољног стања безбједности, ми ћемо и у наредном периоду организовати различите активности на успостављању што чвршће сарадње са грађанима. У предстојећем љетњем периоду, у вријеме туристичке сезоне када имамо повећану фреквентност лица у градским и приградским подручјима појачали смо оперативне активности на спречавању вршења криивчних дјела у којим је објект напада имовина наших грађана, инфраструктурни објекти, као и друге оперативне активности усмјерене на спречавање свих законом кажњивих радњи,“ рекао је командир ПС Добој 1, Драган Сушић, које је додао да је за првих шест мјесеци ове године, на подручју које оперативно покрива ова полицијска станица, број кривичних дјела тешке крађе смањен за 15%, у односу на исти период претходне године.