Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

У акцији добровољног даривања крви, поред полицисјких службеника, учествовали и административни службеници и пензонери ЦЈБ Добој

| Добој | Петак, 15. јул 2011.

Први дароваоци крви били су руководни радници Центра и командири полицијских станица, којим су се придружили полицијски службеници ЦЈБ Добој са подручја десет општина које оперативно покрива овај Центар. Већина ових хуманитараца су редовни дароваоци, који током године, више пута дарују крв, по позиву или по сазнању да се неко од грађана налази у невољи. Једна од вишеструких даровалаца је и административни службеник ЦЈБ Добој,  Љиља Тодић, која већ пети пут добровољно дарује крв. „Ово је за мене један хуман гест, начин да помогнем неком ко је у невољи. Препоручила бих свим грађанима, који немају здравствених проблема, да учине исто и дарују течност која ће неком спасити живот“, рекла је Тодићева, која се данас, заједно са полицајком Мерсихом Хусаковић-Ћехајић, прикључила својим колегама у овој акцији.

Слободан Томанић, пензионисани радник ЦЈБ Добој, који се придружио својим колегама у овој хуманој акцији, такође је вишеструки даровалац крви. „Не треба чекати да се неко нађе у невољи, своју хуманост требамо показати безрезервно, без обзира о коме се ради. Са овим колегама сам провео свој радни вијек и придружићу им се у свакој хуманој акцији“, рекао је Томанић, који је и током свог рада у ЦЈБ Добој уважаван као добар друг, колега и човјек на кога су се његови сурадници  увијек могли ослонити.  

Полицијски службеници ЦЈБ Добој позивају све грађане добре воље да се придруже овој акцији, како би се обезбиједиле довољне залихе крви у здравственим установама Републике Српске.