Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

ЦЈБ Добој проводи кампању „Не брже од живота“

| Добој | Понедељак, 18. јул 2011.

У склопу кампање „Не брже од живота“, коју проводи МУП РС, уз подршку  ЕУПМ- а, полицијски службеници полицијских станица за безбједност саобраћаја из састава ЦЈБ Добој, током редовне контроле саобраћаја, возачима ће  дјелити летке који садрже корисне савјете за безбједну вожњу и упозорења за одговорно понашање према другим учесницима у саобраћају. Циљ ове кампање је да возачима скренемо пажњу да у сезони годишњих одмора треба да буду максимално опрезни када је у питању брзина кретања возила и поштовање саобраћајних правила и прописа.

Ради повећања степена безбједности саобраћаја, ЦЈБ Добој је, за првих шест мјесеци ове године, поред акција које је завео МУП РС, организовао и провео 11 регионалних и 42 локалне акције, најчешће усмјерене на контролу брзине кретања возила, алкохолисаности возача и контрлу кориштења кацига за мотоциклисте и бициклисте.

У предстојећем љетњем периоду, у вријеме туристичке сезоне, када је повећана фреквентност возила и лица у саобраћају, полицијске станице за безбједност саобраћаја појачаће контролу саобраћаја на фреквентнијим путним правцима и на дионицама пута на којима је евидентирано учесталије догађање саобраћајних незгода.

Наведене активности могу се медијски пропратити на сљедећим локацијама:

- дана 19.07.2011. године, на магистралном путу М-17 у мјесту Вила, општина Добој , у 09,00 часова- ПСБС Добој,

- дана 22.07.2011. године у Книнској улици у Дервенти (кода АМД) у 09,часова – ПСБС Дервента

- дана 29.07.2011. године на магистралном путу М-17 у мјесту Црквина, општина Шамац у 10,00 часова – ПСБС Шамац

Позивамо новинаре да медијски пропрате и подрже кампању МУП-а Републике Српске. Изјаву за медије  даће инспектор за безбједност саобраћаја ЦЈБ Добој и командири надлежних полицијских станица.